Известие

Collapse
No announcement yet.

Неизяснен шум от двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неизяснен шум от двигателя

От извесно време се чува някакъв шум от вдигателя, когато колата стой на място на празен ход. Шума е нещо подобно на тракане. Когато натисна съединителя и изчезва. Когато подам малко газ също изчезва. А когато е на празен ход към 800-850 оборота се появява пак този леко тракащ звук.. имате ли представа какво може да е?
    Lexus IS200

Абе тия Алфи всички ли имат еднакви проблеми хахаха! При мен има същия шум! Мисля че е от скоростната кутия! Bobo и Mury го чуха този звук при мен нека си кажат мнението!
    Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

А още ли си караш с тоя звук Идеята е ако може да се кара така и й няма нищо не е толкова проблематично.. Ама ако се скапе след извесно време и трябва да се сменя скоростна кутия примерно, ще е много кофти..
      Lexus IS200

Comment

Това е лагер в скоростите
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А някакви подробности трябва ли да се сменя например..?
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
            Може да кара и 100 000 км може да кара и 10 000 зависи от много неща
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
              Първоначално публикувано от Mind_Control
              Може да кара и 100 000 км може да кара и 10 000 зависи от много неща
              Аз карам така кам 20 000км и малко горе долу по миналото лято затрака!
              Алфа 156 1.9JTD 2003

Comment

е да кажеме, че ще изкара 50 000, което мен ме устройва До късмет е казвате..
                Lexus IS200

Comment

И при мен го имаше това тракане,само че единствено като сложа на задна предавка. Звука наподобяваше стар,разклапан дизелов мотор.
                  Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Значи днес гледахме колата на ултрашок и се шири мнението че по-скоро е от лагера на съединителя - което е доста странно защото той е чисто нов
                    sigpic

Comment

Абе карайте и д ане ви дреме! Със сигурност не е нещо опасно!
                      Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

хм а той зе точно от ония съединители на Т&Н ? ... брх ...
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Значи днес гледахме колата на ултрашок и се шири мнението че по-скоро е от лагера на съединителя - което е доста странно защото той е чисто нов
                          Абе с наще "оригинални" части, един приятел сложи на Ауди чисто нов съединител и лагер, точно след 5 000км виеше.

Comment

Абе май не е много от частите а е май някав сериен проблем шото и мойта от седмица взе да трака точно това гадно потракване изчезва като натиснеш съединитела или дадеш повече газ това ме навява на мисалта че най вероятно е аксеалния лагер на скоросната кутия има вероятност при отпуснат педал на съединитела да се увлича във въртеливо движение и поради хлабината на вилката в отпуснато положение да потраква обаче това е само идея
                            Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                            Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                            Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                            Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

Някой ако има чертежите на скоростната кутия може да ги даде насам и все ще измислиме от къде е възможно да трака...
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X